פטרת הציפורניים (המוכרת גם בשמה הלועזי גם אוניכומיקוזיס), היא נפוצה ביותר. היא משפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם! הזיהום עלול להוביל לאי נוחות, כאב ואף לסיבוכים פוטנציאליים כאשר אינו מטופל. במאמר זה נספק לכם מדריך מקיף אודות פטרת הציפורניים. תוכלו ללמוד על אפשרויות הטיפול השונות בפטרת ציפורניים. בין האפשרויות תמצאו תרופות ללא מרשם, תרופות מרשם וחלופות טבעיות.
תרופות ללא מרשם
ישנם מגוון טיפולים אנטי פטרייתיים ללא מרשם (OTC) זמינים עבור הסובלים מפטרת ציפורניים. אפשרויות OTC נפוצות כוללות קרמים, משחות ותמיסות המכילות מרכיבים פעילים. דוגמה למרכיבים אלו הם למשל clotrimazole miconazole, או terbinafine. המוצרים הללו פועלים על ידי הריגת הפטריות האחראיות לזיהום, ומאפשרים לציפורן הבריאה צמיחה חדשה והדרגתית.היעילות של תרופות OTC תלויה בגורמים שונים, למשל חומרת הזיהום ועקביות השימוש. באופן כללי, ייתכן שרק לאחר שיחלפו מספר חודשים של שימוש עקבי שתוכלו להבחין בשיפורים משמעותיים. תופעות הלוואי האפשריות הן בדרך כלל קלות ועשויות להתבטא בדרכים שונות כגון גירוי בעור או צריבה במקום המריחה. הכרחי לעקוב אחר הוראות היצרן ולהתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות במידה ותופעות הלוואי ממשיכות או מחמירות!
מבחינת עלות: תרופות ללא מרשם הן זמינות בעלות נמוכה יחסית ונגישות להשגה. עם זאת, לעתים הן עשויות להיות פחות אפקטיביות בטיפול בזיהומים חמורים או ישנים בהשוואה לתרופות מרשם.
תרופות מרשם נגד פטרת ציפורניים
תרופות מרשם נגד פטריות מספקות פתרון חזק ויעיל יותר לטיפול בפטרת ציפורניים. קיימות גם תרופות אשר נוטלים דרך הפה, לדוגמה טרבינאפין ואיטרקונזול. כדורים נגד פטריות אלה מטפלים בזיהום מבפנים ועוזרות לנקות את הפטרייה בצורה יעילה יותר מאשר טיפולים מקומיים. תרופות אלה נלקחות בדרך כלל למשך 6 עד 12 שבועות, בהתאם לחומרת הזיהום.
שיעור ההצלחה של תרופות מרשם הוא גבוה יותר בטיפול בפטרת ציפורניים. אך עם זאת, יש להן גם תופעות לוואי אפשריות. בעקבות נטילתן עלול להיגרם נזק לכבד, או לחלופין המטופל עלול לסבול מפריחה בעור או מבעיות במערכת העיכול. חשוב לדון בכל חשש עם איש מקצוע בתחום הבריאות. כמו כן, עברו מעקב קבוע אחר תפקודי הכבד במהלך קבלת הטיפול. העלות של תרופות מרשם יכולה להיות גבוהה משמעותית מאשר אפשרויות OTC, אבל כיסוי ביטוחי עשוי לסייע עם ההוצאה.
חלופות טבעיות
קיימים גם פתרונות עבור אלו שמחפשים גישה טבעית יותר לטיפול בפטרת ציפורניים. במידה ואתם מעדיפים טיפול טבעי על פני שימוש בתרופות נגד פטרת הציפורניים, קיימות מספר אפשרויות. בין החלופות הפופולריות ביותר תוכלו למצוא את שמן עץ התה, שמן אורגנו וגם חומץ תפוחים. חומרים טבעיים אלה הם בעלי תכונות אנטי פטרייתיות שעשויות לעזור להילחם בזיהום.
חשוב לציין כי יעילותן של החלופות הטבעיות הללו משתנה מעת לעת. הן אינן יכולות לפעול באופן אפקטיבי עבור כולם, משום שכל אחד מגיב אליהן אחרת. משך הטיפול תלוי בגורמים שונים, למשל חומרת הזיהום והעקביות של השימוש. עם זאת, תופעות הלוואי בטיפולים אלו הן בדרך כלל מינימליות. אנשים מסוימים עשויים לחוות גירוי בעור או תגובות אלרגיות, על אף שהסיכוי לכך נמוך. במידע ואתם מעוניינים לקבל טיפול טבעי, בצעו תמיד טרם השימוש המלא בדיקת טלאי. בכל מקרה של נטילת תרופה טבעית חדש, היוועצו בגורם רפואי מוסמך במקרה של תופעות לוואי.
טיפולים טבעיים הם לעתים קרובות סבירים ונגישים, מה שהופך אותם לאפשרות אטרקטיבית עבור רבים. עם זאת, נחוץ לתאם ציפיות. זכרו שיעילותן עשויה שלא להשתוות לזו של תרופות מרשם.
מניעה ותחזוקה
מניעת פטרת ציפורניים היא המפתח לשמירה על ציפורניים בריאות. ניתן לקיימה באמצעות נקיטה טקטיקות פשוטות למדי. שמרו על כפות רגליים נקיות ויבשות, גרבו גרביים מנדפות זיעה והימנעו מהליכה יחפה באזורים ציבוריים, על מנת להפחית את הסיכון לזיהום. כמו כן, גזזו ציפורניים באופן קבוע והשתמשו בכלים נפרדים לציפורניים נגועות בכדי לסייע במניעת התפשטות פטריות.
בכדי לשמור על ציפורניים בריאות, תידרשו לקיים טיפול וניטור עקביים. היו ערניים לסימני זיהום, כגון שינוי צבע, עיבוי או התפוררות, ופנו לטיפול מיד אם מתעוררים תסמינים.